Hurtig adgang

Top 7 moderne vinduesbeklædning: din dosis inspiration

Er du ved at fuldende din moderne indrettede bolig med moderne vinduesbeklædning? Og vil du gerne have lidt inspiration til at finde det opsigtsvækkende element, som passer perfekt ind i din indretnin

I dette blogindlæg finder du den top 7 moderne vinduesdekoration! Din ultimative dosis inspiration.


Neutrale farver, ikke for meget pjank, stramme linjer og materialer som glas, metal og beton: en moderne indretning er ikke populær uden grund. Denne dekorationsstil kombinerer minimalisme med atmosfære på en fascinerende måde. Og det falder i manges smag.


Men når det kommer til vinduesdekoration, bliver der rynket på næsen. For: hvilken vinduesbeklædning passer egentlig ind i sådan en moderne indretning? Vælger du en lidt for blød stof eller en farve, der er lidt for stærk, og du begår allerede en fejl. Ikke sandt? Lad os hjælpe dig lidt; du finder top 7 moderne vinduesbeklædninger herunder!


1. Klassiske gardiner i en moderne skal

En klassisk gardin, et stort stykke stof, som du kender det, er tidløs og yderst stilfuld. Og selvom du ved en moderne indretning ikke umiddelbart tænker på denne ældgamle type vinduesbeklædning, kan det absolut være en god match. Men det er godt at huske:

  • Vælg en neutral, ensfarvet farve. Du foretrækker at undgå lyse farver eller mønstre.
  • Gå efter en glat stof. En krøllet stof passer ikke til det stramme formspil af en moderne indretning.
  • Vælg eventuelt en elektrisk gardinstang. Hvis du vælger en gardinstang med en Somfy-motor, kan du åbne og lukke dit gardin fra afstand. Dette gør det endnu mere moderne!


2. Aluminiums persienner: minimalistisk og stramt


Aluminiumspersienner har stramme linjer, en neutral farve og de er lavet af metal. Nøjagtig de egenskaber, der er centralt i en moderne indretning. Det vil derfor ikke overraske dig, at disse moderne vinduesbeklædninger passer perfekt ind i dit moderne interiør. Selvfølgelig skal du stille dig selv nogle spørgsmål for at finde ud af, om dette er det perfekte match for dig:

  • Er det vinduesbeklædning til soveværelset? Persienner lader en vis mængde lys igennem, og derfor er de ikke egnet til soveværelset.
  • Hvilken farve passer til resten af din indretning? Tidligere var aluminiumspersienner mest almindelige i hvid, men i dag er sort også meget populær.


3. Træpersienner: for lidt ekstra varme


Hvis du har mange metal møbler i rummet, bør du overveje om der mangler lidt stemning. Får du en varm fornemmelse, når du står i rummet, eller føles det stadig lidt køligt? Hvis det sidste er tilfældet, kunne du måske hellere vælge træpersienner i stedet for aluminiumspersienner. De lige linjer og stramme lameller passer perfekt ind i din moderne indretning. Men træ bringer - i forhold til aluminium - en masse ekstra varme. Noget at huske:

  • Ikke egnet til soveværelset. Ligesom aluminiumspersienner er træpersienner ikke fuldstændig mørklægnende.
  • Ikke egnet til badeværelset. I badeværelset bliver det fugtigt. Dette kan forårsage træ til at rådne.


4. Vertikale lameller: fremhæv rummets højde


Hvor persienner har horisontale lameller, går lamellerne vertikalt opad. Dette gør denne moderne vinduesbeklædning til en skøn mulighed, hvis du har et stort, højt vindue. Det vertikale formspil får rummet til at se endnu højere og større ud. Præcis den effekt du gerne vil skabe i en moderne indretning.
En rumlig atmosfære, neutral farve, og stramme linjer - hvad mere vil man have? Her gælder det også igen: lameller er - på grund af de lumsk kroge - mindre egnet til soveværelset.


5. Rullegardiner: tidløs moderne vinduesbeklædning


Rullegardiner er neutrale i farve og har ikke for meget pjank. Denne vinduesdekoration fungerer derfor som en ægte berigelse for dit moderne indrettede rum. Nogle faktorer at tage højde for, hvis du vælger et rullegardin:

  • Vælg en stof i en neutral farve. Som sort, grå eller grå.
  • Vælg den gennemsigtighed, der passer til rummet. Hvor du kan tage en gennemsigtig stof til stuen, har du brug for en mørklægnende stof til soveværelset.
  • Gå efter elektrisk eller en metal kæde. En plastkæde forringer det moderne udseende af rullegardinet. Gå derfor efter en metalkæde eller et elektrisk betjenbart rullegardin, uden kæde.


6. Duo rullegardiner: skab den lysindfald, der passer til moderne

 

Hvor rullegardiner med deres enkelhed og minimalisme passer perfekt ind i en moderne indretning, gør duorullegardiner det også. Et duorullegardin består - i modsætning til en normal rullegardin - af to parallelt bevægelige stofbaner. Du kan derfor nemt lege med lys og altid skabe en stemning, der passer perfekt til din moderne indrettede bolig. Husk også at tage højde for farven, stoffets gennemsigtighed og betjeningselementet, når du vælger duorullegardiner.


7. Plisségardiner: moderne og energibesparende


Endelig vinduesdekoration, der passer godt i en moderne indretning: plisségardiner. Også kendt som honningkagegardiner. Denne type moderne vinduesbeklædning består af et foldet stof, der er foldet sammen på en harmonika-lignende måde. Du kan lade et plisségardin både gå op og ned fra toppen og bunden. Det gør denne type vinduesdekoration til et ægte blikfang i et moderne indrettet rum.


Der er også en stor fordel ved et honningkagegardin: det isolerer som det bedste. Om sommeren holder det varmen ude, og du behøver ikke at tænde klimaanlægget, mens du om vinterne kan sætte varmen ned. God for miljøet og din tegnebog! Hvis det ikke er moderne...
Betjen din moderne vinduesdekoration med din telefon


Vil du følge med tiden? Og gøre din moderne indrettede bolig endnu mere moderne? Vælg moderne vinduesbeklædning med en Somfy-motor indeni! Du kan betjene denne med din telefon, en fjernbetjening eller endda med din stemme (hvis du forbinder den med en Google Home-enhed). Hvor dejligt er det? At åbne og lukke dine gardiner eller persienner fra din dovne stol eller når du ikke er hjemme. Det er virkelig luksus!


Gå til en Somfy-forhandler i nærheden og få information om dine muligheder.

Find ud af mere
Kategorier
Mærker
Disqus is inactive