Hurtig adgang

Hvad kan du gøre med en TaHoma switch og Zigbee 3.0?

En af de karakteristiske funktioner ved de nyere versioner af TaHoma – kendt som TaHoma switch – er, at de understøtter Zigbee 3.0 samt den obligatoriske Somfy RTS-protokol og io-homecontrol.

Evnen til at rumme en ekstra kommunikationsprotokol betyder, at Somfys smart-controller nu har mere funktionalitet end nogensinde før.

Hvad er en kommunikationsprotokol?

En kommunikationsprotokol er en form for sprog – et sæt regler – som forskellige enheder bruger, når de overfører oplysninger mellem hinanden. Protokollerne kan variere i måden, de er struktureret på, og kan bruge forskellige frekvenser til kommunikation. Eksempler på denne type forskellige protokoller, hvoraf du nok allerede kender nogen, omfatter RTS, io-homecontrol, Bluetooth, 433 MHz, Thread, Z-Wave og Zigbee.

En ting, de alle har til fælles, er, at de ikke kan kommunikere direkte med hinanden. De kan dog bruges i kombination i et smart home-system via en controller, hub eller gateway, der kan understøtte flere protokoller. Det betyder, at et produkt, der bruger Zigbee, kan bruges til at aktivere et andet produkt, der f.eks. anvender io-homecontrol.

Hvilke fordele giver Zigbee 3.0 til Somfys TaHoma switch?

Nu, hvor TaHoma switch understøtter Zigbee 3.0, har den et større udvalg af muligheder for at styre dit smart home. Det betyder, at du kan forbinde flere enheder direkte til din TaHoma switch, end du kunne tidligere, uden behov for ekstra adaptere eller dongler.

Her er et praktisk eksempel på, hvordan det kan se ud: Du kan nu forbinde Philips Hue-pærer, som understøtter Zigbee 3.0, direkte til din TaHoma switch – og du behøver ikke engang en Philips Hue Bridge for at gøre det. Eller du kan forbinde en Schneider Electric-vandlækagedetektor til dit smart home-system, da det også understøtter Zigbee 3.0.

Hvilke Zigbee-produkter er kompatible med TaHoma switch?

Der er i øjeblikket flere produkter relateret til belysning – herunder smart kontakter – der kan forbindes til TaHoma switch, samt et udvalg af sensorer fra andre producenter. Planen er at tilføje flere produktkategorier til sortimentet over tid, som gøres tilgængelige via løbende opdateringer til din smart-controller.

Du kan bare tilføje kompatible Zigbee-enheder via den nye version af TaHoma-appen og integrere dem i dit Somfy smart home-system.

Find ud af mere
Kategorier
Disqus is inactive