Hurtig adgang

Hold dit hjem køligt med smarte rullegardiner

Solen er nu mere ude, og det er med til at gøre vores hjem naturligt varmere.

Mens vi holder meget af sommervejret, kan det være meget ubehageligt at komme hjem til en indendørstemperatur, der nærmer sig kogepunktet! Det er en situation, vi alle har oplevet, og hvor det først vi gør er at løbe rundt i hjemmet for at åbne alle vinduer. Måske tænder vi endda for aircondition, hvis vi er heldige nok til at have det.

Den slags uudholdelig varme er også slem for ens kæledyr, og ens planter risikerer at tørre ud, hvis de får for meget direkte sollys. Møbler, der udsættes for meget for solen, har også en kortere levetid.

Motoriserede solafskærmninger holder hjemmet køligere

Heldigvis har vi en løsning: smarte motoriserede solafskærmninger. De gør det nemmere at holde dit hjem køligt om sommeren – og der er flere muligheder, der kan tilpasses dine behov:

De er alle løsninger til uden for hjemmet. Du kan også bruge rullegardiner, persienner eller plisségardiner og mange flere modeller inde i hjemmet– men det er altid bedre at blokere for solens stråler udefra. Det forhindrer nemlig varmen i at komme ind i boligen i første omgang. Når man bruger udendørs solafskærmninger, kan man faktisk blokere op til 50 procent af varmen i at trænge ind.

Rulleskodder bruges normalt i størstedelen af Europa til at holde hjem kølige. De bruges til at tildække åbninger som døre og vinduer. På denne måde er de også forebyggende foranstaltning mod indbrud. Automatiserede elektriske rulleskodder passer sig selv i løbet af dagen. Sådan kan du fokusere på andre ting, og du får et langt mere behageligt indendørsklima om aftenen, når du kommer hjem fra arbejde eller en dag på stranden.

Mængden af varme, der blokeres, afhænger også af andre faktorer. Det kan bl.a. være rudetypen –enkeltruder, termoruder eller tredobbelte ruder – og om der er reflekterende belægninger. Hjemmets placering, størrelser på vinduerne og byggematerialer spiller alle en rolle for varmeakkumulering.

Brug scenariet Temperaturkomfort i TaHoma-appen

Hvis du gerne vil undgå et ekstremt varmt hjem om sommeren, kan du bruge funktionen Temperaturkomfort i TaHoma-appen fra Somfy. Dette forudinstallerede scenarier sørger for, at solafskærmninger automatisk aktiveres, når solen er på sit højeste – og stråles forhindres dermed i at trænge ind i hjemmet. Alt, du behøver, er en TaHoma switch og Sunis WireFree II io-solsensor. Angiv bare et par enkle indstillinger i TaHoma-appen, og så er du i gang.

 

Når solen kommer frem, sænkes eller rulles dine solafskærmninger ud, så indeklimaet i dit hjem holdes køligt. Hvis solen forsvinder bag skyerne, eller vejret bliver værre, hæves eller trækkes solafskærmningerne igen automatisk tilbage.

Din hverdag bliver straks meget nemmere. På lang sigt kan automatiseringen også være med til at spare på energiomkostningerne. Da dit hjem allerede er køligt, når du kommer hjem, er der nemlig ingen grund til at tænde for aircondition.

Hvad er dit næste skridt?

Find ud af mere
Kategorier
Disqus is inactive