Hurtig adgang

Gør hverdagen enklere med en smart højttaler

Smart-højttalere er faktisk overhovedet ikke en ny opfindelse, og det er smarte stemmeassistenter heller ikke.

Faktisk lancerede IBM et produkt, der kunne reagere på menneskelig tale og genkende 16 ord og cifre tilbage i 1961*. Apple introducerede sin stemmeassistent Siri i april 2011, og Amazon fulgte hurtigt op i november samme år ved at afsløre sin første smarthøjttaler – Amazon Echo – med stemmeassistenten Alexa. Amazon Echos Alexa betragtes som den første stemmeassistent, der er tilpasset forbrugerne.

Teknologien har siden da udviklet sig en hel del, og stemmeassistenterne udviklet af store virksomheder som Amazon, Google og Apple er nu integreret i alle typer produkter fra mobiltelefoner, computere og tablets til biler og højttalersystemer.

Hvordan kan en smart højttaler gøre livet lettere?

Egentlig er svaret ret enkelt: En smart højttaler er altid klar til at svare på alle de spørgsmål, du nu end måtte have, eller gøre noget, hvad du beder dem om. De nyeste smarthøjttalere kommer med indbyggede mikrofoner, som har en god nok rækkevidde til at opfange lyde selv på relativt store afstande. Du skal bare sige et såkaldt trigger- eller aktiveringsord – det er fx "Alexa" for Amazon, "Hey Google" for Google eller "Hey Siri" for Apple – og højttaleren er klar til at høre, hvad du har at sige. Derefter kan du så stille dit spørgsmål eller bede stemmeassistenten om at gøre noget.

Moderne smart-højttalere har masser af forskellige funktioner og muligheder. De bruges ofte til fx at spille musik, lytte til nyheder eller vejrudsigten eller finde ud af mere eller mindre alt, hvad du vil vide eller spørge om, når det kommer til generel viden. De kan også fortælle dig, hvad klokken er, skrive varer ned på din indkøbsliste og opdatere dig på aktiemarkederne – og meget, meget mere.

En smart højttaler til et smart home

Så hvad kan en smart højttaler egentlig gøre for dig og dit liv? Hvis du allerede har et smart home-system eller måske går med tanker om at indstille et, så er smarthøjttalere en ret essentiel del af opsætningen. Nu om dage kan de fleste enheder i hjemmet tilsluttes systemet, og det gør selvfølgelig rutinemæssige opgaver i hverdagen nemmere – og det er ikke kun for tech-nørder: Det kan være en stor hjælp for familier med børn eller ældre, der måske har sværere ved at holde styr på hverdagsaktiviteter i hjemmet.

Forestil dig, at en smart højttaler er en slags "ekstra hånd", der altid er klar til at hjælpe dig rundt om i huset. Her er et par eksempler på bare nogle af de ting, som du kan bede en smart-højttaler om:

  • Lukke rullegardinerne
  • Spille musik på din terrasse eller altan
  • Tænde lyset i stuen
  • Tænde for kaffemaskinen
  • Skrue ned for temperaturen på børneværelset
  • Tage et snapshot med kameraet
  • Fortælle dig, hvad temperaturen er i soveværelset
  • Dæmpe lyset i gangen
  • Åbne garageporten

Som du kan fornemme, er mulighederne næsten uendelige. Og du kan også få alt dette i dit eget hjem med den fantastiske kombination af en stemmeassistent og Somfys TaHoma switch. For at sige det helt kort: Du har nu chancen for at gøre dit liv helt enkelt!

*Kilde: Voicebot.ai

Find ud af mere
Kategorier
Disqus is inactive