Hurtig adgang

Få masser af fleksibilitet med specialfremstillede rullegardiner

Gardiner er uden tvivl en af de nemmeste og mest effektive måder at blokere for solens stråler og gøre et rum mørkere på.

somfy-living-room-sofa-electric-interior-blinds

Hvis du gerne vil have, at rummet skal være rigtig mørkt, så bør du kigge nærmere på rullegardiner. Rullegardiner fås i mange forskellige farver og mønstre. Nogle modeller er er semi-transparente, mens andre kan mørklægge rummet fuldstændigt. Mørklægningsgardinerne kan designes i en farve, der matcher hjemmet – de behøver ikke altid at være sorte eller en anden mørk farve. Eftersom det er bagsiden, der ikke slipper lyset igennem, kan fronten faktisk have en anden farve – endda hvid.

Rullegardiner kan købes hos flere typer forhandlere som bl.a. boligforretninger og byggemarkeder. De kommer ofte i flere versioner med standardmål for bredde og længde, som du kan vælge imellem, og ofte i to eller tre farver. De grundlæggende modeller kan være helt okay, men de kan gå ud over dit hjems overordnede stil. Betjening er normalt også manuelt, hvor du skal bruge enten en stang eller en metalkæde, du kan trække i. Mange foretrækker en stang, hvis der er fare for, at små børn kan vikle sig ind.

 

Når du først begynder at se på specialfremstillede rullegardiner, ser du en helt ny verden.

Du kan også investere i motoriserede eller elektriske rullegardiner. På denne måde får du ikke kun en pæn og stilfuld løsning, men du kan også styre rullegardinerne på alternative måder.

Tilpas og motoriser dine rullegardiner for mere komfort

Du kan også vælge at kombinere flere af de funktioner, der normalt findes i moderne rullegardiner. På denne måde kan du tilpasse et gardin, så det passer fint ind i din øvrige boligindretning. Hvis du har de rette opmålinger, lader persiennene ikke lys ind i siderne, og de vil se smukke ud i dit hjem. Farven kan også vælges, så de passer godt ind.

Et motoriseret rullegardin kan betjenes på mange måder. Den mest almindelige metode er via en standard fjernbetjening, så du let kan styre rullegardinet fra din sofa. En anden type fjernbetjening er en enhed, der monteres på væggen, som fungerer trådløst og kan placeres hvor som helst. Det er populært at placer den lige ved siden af vægkontakten, men det kan også være ved siden af din seng eller et helt tredje sted.

Den mest komfortable måde at styre rullegardiner er dog uden tvivl automatisering. Det kan gøres enten via sensorer eller ved at programmere deres adfærd med en smart controller som TaHoma switch fra Somfy. Når smart-rullegardinerne så automatisk ruller op hver morgen og ned igen ved sengetid, vil du hurtigt kunne mærke komforten i din hverdag.

Spar på energiomkostninger med smarte rullegardiner

Vidste du, at brug af motoriserede rullegardiner og solafskærmninger også kan sænke dine energiomkostninger? Med kombinationen af elektriske rullegardiner og fx solsensorer eller en smart -controller kan du bruge solenergi til at sænke dine varmeudgifter.

I princippet er det rent enkelt. Når solen er fremme på vinterdage, åbnes solafskærmningerne, så de varme solstråler kan komme ind gennem vinduerne og varme hjemmet op. Hen på aftenen lukkes solafskærmningerne igen, så de forhindrer varmen i at slippe ud. Det reducerer dine varmeomkostninger, og du ender med at spare flere penge i det lange løb.

I sommermånederne fungerer systemet med omvendt fortegn. Når solens stråler er allervarmest, lukker solafskærmningerne for at holde dit hjem køligt. På den måde skal du ikke tænde for klimaanlægget, når du kommer hjem – og det reducerer igen dit energiforbrug.

Lavt energiforbrug er ikke kun godt for pengepungen, men også for miljøet.

Find ud af mere
Kategorier
Disqus is inactive