Hurtig adgang

De bedste muligheder for mørklægning af vinduer

Overvejer du at mørklægge dine vinduer, så du bedre kan nyde en god nats søvn? Find de mest effektive og populære måder til mørklægning af vinduer i denne blog!

Du kender måske situationen: En irriterende lysstråle formår at finde sin vej ind igennem sprækkerne i dine gardiner. Eller dit soveværelse er lyst lidt for stærkt op kl. 6 om morgen om sommeren. Mange mennesker har svært ved at en god nats søvn uden mørklægning af deres vinduer – og derfor er det på høje tide at gøre noget ved det. Tjek fem af de mest populære muligheder for at mørklægge vinduer i denne blog, og lad dig inspirere.

1. Rulleskodder: fuld mørklægning af vinduer

Hvis du gerne vil mørklægge dine vinduer, så er skodder den absolut bedste mulighed. De tætsiddende og sammenlåste stållameller, som er fastgjort på ydersiden af vinduet, lukker intet lys ind. En anden fordel er, at rulleskodder ikke kun blokerer for lys, men de holder også støj, indbrud og sommervarme ude.

2. Klassisk mørklægningsgardin: elegant og praktisk

Skodder er selvfølgelig nok effektive, når det kommer til at mørklægge dit hjem, men når det kommer til design og stil, så gør de sig mindre godt. Det gør et klassisk gardin derimod. Det bløde stof vil give et strejf af hygge og varme til stilen i dit soveværelse. Stoffer på mange af de klassiske gardiner er dog noget gennemsigtigt, så hvis du virkelig vil mørklægge dine vinduer, kan du fx:

  • Få dit klassiske gardin foret. Det betyder, at du har en bagbeklædning eller et andet lag stof med en speciel lysblokerende belægning fastgjort til dit gardin.
  • Eller gå efter et mørklægningsgardinstof. Nogle stoffer har allerede egenskaber til mørklægning, så du ikke behøver at fore dem.

3. Plisségardiner: Mørklæg vinduer, mens du sparer energi

Uanset hvilken mulighed du vælger, når du mørklægger dine vinduer, vil du med det samme forbedre isoleringen af dit hjem. Et tykkere stof blokerer nemlig automatisk ekstra varme eller kulde. Med plisségardiner kan du dog tage det til næste niveau. Udover at denne type vinduesdekoration – forudsat at du vælger et mørklægningsstof – lukker dagslyset ude, er plisségardiner også kendt for deres fremragende isolerende egenskaber. Derfor kan du også spare på energien og altid have et behageligt klima i dit soveværelse

Vi anbefaler, at du vælger et personligt tilpasset plisségardin. Hvis det ikke passer perfekt til dit vindue, kan du stadig opleve, at lysstråler sniger sig ind gennem siderne.

4. Rullegardiner med sideskinner: relativt billigt

Hvis du leder efter en relativ billig mulighed for at mørklægge dine vinduer, så er dit bedste bud højst sandsynligt at vælge mørklægningsrullegardiner med sideskinner. De fleste rullegardiner er billigere end klassiske gardiner, skodder eller plisségardiner.

Så sørg for at vælge et gardin med mørklægningsstof, og sæt det op med sideskinner. Sideskinnerne holder dit gardin på plads, så det ikke kun er fastgjort i toppen. Det sikrer, at du får meget lidt eller ingen lys.

5. Mørklæg runde eller skrå vinduer med plisségardiner

Hvis du vil gerne mørklægge et skråt eller rundt vindue, så kan det godt være lidt af en udfordring. Her vil du nemlig opdage, at der er færre muligheder for vinduesafdækning. Man vælger ofte skodder eller plisségardiner til runde eller skrå vinduer. Du kan få dem lavet i mørklægningsstof efter mål.

Soveværelsespersienner med trykket på én knap

Vidste du, at du kan gøre mørklægningen af dine vinduer endnu nemmere og mere behagelig? Hvis dine vinduesafdækninger har en Somfy-motor, kan du betjene dem med ved at trykke på en enkelt knap. Uanset om du er i sengen eller et andet sted i huset. Besøg en Somfy-forhandler i nærheden af dig for flere oplysninger om persienner til soveværelset.

Find ud af mere
Kategorier
Disqus is inactive