Hurtig adgang

Brug smarte plissegardiner til at holde varmen inde om vinteren

Ingen har vel undgået at bemærke, at vinteren er her, og den ser ud til at blive. I nogle lande ses dette tydeligt ved et hvidt snedække, der fast er lagt sig over huse og tage...

En anden forskel, som vinteren medfører, er, at temperaturen gerne falder udendørs men også indendørs. Desværre er dette en ændring, som også mærkes i tegnebogen, ikke mindst på grund af de øgede omkostninger til opvarmning, som husstandene har slået sig på i de senere år.

Heldigvis findes der forskellige løsninger, der kan hjælpe med at reducere omkostningerne!

Holder kulden ude og varmen inde

En af de vigtigste foranstaltninger, der kan gøres for at holde kulden ude og varmen inde er at lukke sine vinduer. Omkring vinduer sidder der en gummiliste, der har til formål at lukke eventuelle ujævnheder og sprækker i vinduet. Da denne liste er lavet af gummi, betyder det også, at den gennem årene tørrer og krakelerer. Derfor bør man jævnligt kontrollere disse og udskifte efter behov.

Smarte plisse gardiner er en anden foranstaltning, der kan hjælpe med at holde varmeomkostningerne nede. I et hjem bliver vinduespartier ofte større, især i nyligt byggede huse og lejligheder. Dette betyder også, at en større del af facaden ikke er isoleret på samme måde som de resterende vægge i boligen. Traditionel byggeteknik kan simpelthen beskrives som et ydre lag i form af for eksempel træ eller mursten, hvor der derefter er et isolerende lag, der fylder pladsen mellem indervægge og udvendige vægge. Vinduer kan også isolere i en vis grad, men langt fra ligeså effektivt som i almindelige vægge.

Ved at bruge plissegardiner kan man reducere behovet for opvarmning. Om vinteren sænkes plissegardinerne, når kulden vil trænge ind i hjemmet. Plissegardiners karakteristiske luftkanaler har en isolerende effekt, og kulden bremses fra at komme ind, når solafskærmningen skaber en ekstra barriere mellem vinduet og hjemmet.

På samme måde forhindrer plissegardinen varmen i at sive ud gennem vinduerne, hvilket betyder, at varmen forbliver længere inde. Dette resulterer i reducerede opvarmningsomkostninger, hvilket giver flere penge i tegnebogen på sigt.

Ikke kun praktisk, men også æstetisk

At en plissegardin har praktiske fordele har vi netop konstateret, men de kan også tilføre lidt mere æstetik til hjemmet. En af fordelene ved solafskærmning er naturligvis, at den forhindrer sollys i at komme ind i hjemmet. Om sommeren betyder det, at hjemmet ikke bliver for varmt, eller møblerne bleges af solen - dette hvis elektriske solafskærmning vælges, som kan programmeres til at lukke, hvis en sensor detekterer en stigende temperatur indendørs.

Men en plissegardin har også nytte som en interiørdetalje. Den lineære struktur kan skabe skygger og give liv til større vægge på en hyggeligere måde end hvad for eksempel en almindelig rullegardin kan gøre. Der er også plissegardiner, der kan justeres, så de lader lys ind både i toppen og bunden - disse kaldes for Top Down Bottom Up og bidrager også til øget privatliv, hvis ønsket.

Hvilken fordel værdsætter du mest?

Find ud af mere
Kategorier
Mærker
Disqus is inactive