Hurtig adgang

Sådan måler du op til elektriske persienner

Hvis du overvejer at købe elektriske persienner, undrer du dig måske over de bedste metoder til at måle de forskellige typer. I denne artikel dækker vi alt, hvad du behøver at vide.

Smart teknologi har forvandlet den måde, vi lever på, da den altid prøver at forenkle livet i hjemmet. Det, der engang blev betragtet som luksus, er nu ved at blive et must-have for alle boligejere. I dag lever elektriske persienner op til alle de rigtige æstetiske og praktiske kasser, så de både giver skønhed, men også komfort og beskyttelse. Hvis du overvejer at købe elektriske persienner, undrer du dig måske over, hvad de bedste metoder er til at måle de forskellige typer. I denne artikel dækker vi alt, hvad du skal vide, så du ikke ender med endnu en regning, hvis nye skal laves, men i stedet perfekt monterede elektriske persienner.

 

Det nødvendige værktøj til måling af elektriske persienner

Det er enkelt at måle op til nye elektriske persienner, og du vil se, at du allerede har det meste af det nødvendige værktøj. Det omfatter:

Blyant – brug en blyant i stedet for en kuglepen, så du nemt kan udviske eventuelle fejl, du laver. Afhængigt af hvordan du vælger at hænge dine persienner, skal du muligvis lave et par mærker på væggen, mens du måler.

Papir – du skal bruge et stykke papir til at notere dine mål. Sørg for tydeligt at angive, hvilket mål der er bredden, hvad der er højden m.m.

Målebånd – vi anbefaler at bruge et metalmålebånd, da det er mere stift og ikke falder ned, mens du måler. Det er også nemmere at holde det vandret, så du kan få en præcis måling af vinduet.

 

Hvis du vil være så nøjagtig som muligt, kan du tilføje et vaterpas i værktøjerne. På denne måde kan du sikre dig, at du måler lige hen over vinduesrammen. Generelt kan du kigge dit målebånd for at se, om det er i vater. Men hvis du er bekymret for skæve mål, eller bor du i et gammelt hus med ujævne vinduesrammer, kan et vaterpas give ro i sindet. Hvis du er heldig, kommer nogle metalmålebånd allerede med et indbygget vaterpas.

 

Hvilke metoder er bedst egnede til at måle elektriske persienner?

Hvis du har brug for hjælp til at vælge elektriske persienner, kan du bruge denne vejledning, så du træffer din beslutning. Uanset hvilken type persienner du går efter, er der to måder at passe dem på – inden for eller uden for vinduets fordybning. Det er vigtigt at bestemme, hvordan dine persienner skal monteres, når det kommer til måling.

Lad os først gennemgå fordelene ved disse to metoder, så du kan beslutte, hvad der er den rigtige for dig:

Inden for vinduets fordybning

Når elektriske persienner er monteret inde i vinduesfordybningen, får du et utroligt flot look. Når de er monteret, ser persienner inde i vinduets fordybning ud til at være i flugt med den omgivende væg, og de vil ikke rage ud fra væggen. Netop på grund af dette er montering af elektriske persienner inde i fordybningen en rigtig populær mulighed. Den eneste ulempe er, at de giver mindre kontrol over lysindfald sammenlignet med persienner monteret uden for fordybningen. Lys kan snige sig ind mellem kanten af dine persienner og siderne af din vinduesramme med denne installationsmetode – også selvom du har valgt mørklægningsgardiner. Der er dog måder at komme uden om dette på ved fx at tilføje lyse blokerende tape rundt om kanten af dit vindue. Du kan også gå efter metode nummer to – montering af dine elektriske persienner uden for vinduesfordybningen.

Uden for vinduets fordybning

Hvis dine elektriske persienner skal være uden for vinduesfordybningen, skal du hænge dem på din væg over vinduet. Dine persienner vil altså stikke ud forbi kanten af vinduet og dække noget af væggen over, under og til venstre og højre for vinduets fordybning. Denne metode flugter ikke med væggen eller tilbyder det samme fejlfrie look. Det gør dog det perfekte stykke arbejde med at blokere lys. Montering af dine elektriske persienner uden for vinduesfordybningen vil naturligvis optage mere vægplads. Derfor skal du sørge for, at ingen af møblerne blokerer vinduet, for ellers hænger dine persienner ikke ordentligt.

Sådan måler du op for de forskellige slags elektriske persienner

Når det kommer til at tage mål, skal du altid skrive dine mål ned som ”bredde og højde” (også nogle gange kaldet ”fald” eller ”længden”). Husk – den mest nøjagtige måde at måle på er i millimeter.

 

Sådan måler du op til rullegardiner

 

Trin 1

  • Måling af bredden (inde i fordybningen) – hvis du vil have dine elektriske rullegardiner inde i fordybningen, skal du tage tre breddemål. Mål på tværs af toppen af vinduet, derefter på tværs af midten af vinduet og til sidst på tværs af bunden. Den smalleste måling af de tre vil være den, du skal notere dig.
  • Måling af bredden (uden for fordybningen) – først skal du måle på tværs af vinduets bredde og derefter på tværs af midten og bunden af vinduet. Det mindste antal af de tre vil være din endelige måling.

 

Trin 2

  • Måling af faldet (inde i fordybningen) – tag tre mål over højden af dit vindue (fra overliggeren til vindueskarmen) til venstre, højre og midten. Brug det mindste mål som din faldhøjde.
  • Måling af faldet (uden for fordybningen) – når du har din bredde, skal måle fra toppen af ned til det sted, hvor dine persienner skal falde. Hvis det er uden for fordybningen, kan det være lige under vindueskarmen – men de kan også være længere, hvis der ikke er noget i vejen.

 

Sådan måler du op til foldegardiner

 

Trin 1

  • Måling af bredden (inde i fordybningen) – tag fat i dit metalmålebånd og mål indersiden af fordybningen (væg til væg). Du skal gøre dette på tværs af toppen, midten og bunden af vinduesfordybningen.
  • Måling af bredden (uden for fordybningen) – hvis du vil have dine elektriske foldegardiner til at dække hele fordybningen af vinduet, skal du tilføje mindst 150 mm til målene for dine indvendige fordybninger. Eller alternativt kan du bare måle til det præcise sted, du vil have dine persienner til at dække.

 

Trin 2

  • Måling af faldet (inde i fordybningen) – mål fra toppen af fordybningen til vindueskarmen og gør det på tværs af venstre, midt og højre for vinduet.
  • Måling af faldet (uden for fordybningen) – hvis du vil have dine persienner til at dække hele fordybningen af dit vindue, skal du tilføje mindst 150 mm til målingerne af dine indvendige fordybninger. Eller alternativt kan du bare måle til det præcise sted, du vil have dine persienner til at dække.

 

Sådan måler du op til persienner

 

Trin 1

  • Måling af bredden (inde i fordybningen) – placer dit metalmålebånd inde I fordybningen i vinduet, og mål på tværs af indersiden af rammen (fra den ene ende til den anden). Det skal du gøre i toppen og bunden af vinduesrammen, da ikke alle vinduer er helt firkantede. Hvis det er tilfældet for dit vindue, så brug det korteste mål som guide, når du køber dine elektriske persienner. På denne måde er du sikker på, at du har persienner, der passer korrekt fra top til bund.
  • Måling af bredden (uden for fordybningen) – placer dit målebånd på yderkanten af din vinduesramme og mål på tværs af vinduets bredde til den modsatte kant.

 

Trin 2

 

  • Måling af faldet (inde i fordybningen) – mål faldet af fordybningen, mål først venstre side, derefter midten og afslut med højre side. Den korteste måling af de tre er den længde, du skal bruge.
  • Måling af faldet (uden for fordybningen) – mål faldet fra toppen af vinduesrammen til det sted, hvor dine persienner skal slutte. Det kan være enden af vinduesrammen, eller hvis du foretrækker, at dine elektriske persienner slutter på et andet sted, kan du bl.a. måle helt ned til gulvet.

 

Opsummering

Når du har alle dine mål, er du klar til at shoppe efter dine elektriske persienner. Når du følger vores trinvise vejledning, kan du få den perfekte pasform til hjemmet, og det får processen til at flyde meget nemmere. Før du ved af det, er dine elektriske persienner monteret, og de vil misundes af alle, der besøger dit hjem.

Hvis du vil have flere oplysninger om elektriske persienner og andre funktioner, kan du kontakte Somfy-teamet nu eller finde din nærmeste Somfy-forhandler.

Find ud af mere
Kategorier
Disqus is inactive